5 kotimaisten verkkokauppojen etua kuluttajille

Tällä hetkellä verkko-ostamisen kasvaessa taistelu verkkokauppojen välillä käy yhä kuumempana. Mutta eikö tämä ole hyvä asia kuluttajille? Aivan varmasti, sillä hintatasoa joudutaan tiukentamaan ja markkinointi sekä mainonta tavoittaa potentiaaliset asiakkaat tehokkaammin. Eli toisin sanoen sinulle tarjotaan entistä parempia ja osuvampia tuotteita edullisempaan hintaan. Mutta miten kotimaiset verkkokaupat pärjäävät tässä taistossa? Seuraavassa kerron viisi suomalaisen verkkokaupan etua kansainvälisessä kilpailussa.

1. Parempi asiakaspalvelu

Suomalaisilla verkkokaupoilla on todella suuri etumatka asiakaspalvelun suhteen, koska onneksi suomen kieltä ei puhuta kovinkaan sujuvasti muissa maissa. Tästä kilpailuedusta on hyvä pitää kiinni ja tarjota asiakkaille loistavaa asiakaspalvelua.

2. Verkkokaupan toimitusaika

Vaikka Suomen Posti ei aina loista nopealla ja luotettavalla toimituksillaan, niin silti se on tässä maassa kaikkein nopein tapa toimittaa verkkokaupan tuotteita asiakkaille. Vaikka muualta Euroopasta tuotteet tulevat alle viikossa ja Kiinasta tulevat ostoksetkin tulevat nykyisin jopa alle 10:ssä päivässä, niin nopeasti suomalaisista verkkokaupoista lähetetyt tilaukset ovat parin päivän sisällä asiakkaan kotiovella tai lähimmässä postin konttorissa.

3. Ostamisen luotettavuus ja maksutavat

Tämä alkaa olla aika klisee, mutta kyllä suomalaiseen voi luottaa paremmin kuin muiden maiden toimijoihin. Ainakin epäselvissä tapauksissa riidat on huomattavasti helpompi sopia osapuolten välillä, kun molemmat kommunikoivat suomeksi.

4. Verojen maksu Suomeen

Koska me verkkokauppojen asiakkaina maksamme veroja palkastamme ja sen jälkeen teemme vasta nettiostoksia, niin silloin itse ainakin pidän huolen siitä, että kauppias maksaa myös verot Suomeen. Voi ainakin kuvitella, että keventää samalla omaa taakkaansa veronkannosta. Tämä vaikutus moninkertaistuu, jos yhä useammat ajattelevat samalla tavalla. Minä ainakin haluan saada eläkettä siinä vaiheessa, kun sen aika on.

5. Taattua laatua nettikaupasta

Otsikko voi olla hieman yliampuva, mutta sillä tarkoitin sitä että monien tuotteiden laatu on tarkastettu jo verkkokauppiaan toimesta. Koska laatukäsitys on hyvin erilainen esimerkiksi meidän suomalaisten ja aasialaisten välillä, niin silloin korkea laatu voi tarkoittaa kahta ihan täysin eri asiaa. En väitä, että kotimaiset nettikauppiaat myyvät aina vain huippulaatuisia tuotteita, vaan yritän sanoa sitä että suurempi riski huonolaatusten tuotteiden saamiseen on kun tilaa tuotteita ulkomaalaisista verkkokaupoista.

Nämä viisi kohtaa ovat suomalaisten nettikauppojen etuja ja ne vaikuttavat varmasti osan meistä ostamistottumuksiin. Monet suuret ulkomaalaiset verkkokaupat ovat loistavia ja todella luotettavia, mutta aina verkossa toimiessa on syytä olla varuillaan.