Näillä ohjeilla kalustat toimistosi vuoden 2015 tyyliin

Nuorekas ja trendikäs toimisto on edelleen valttia niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin mielestä. Usein näissä toimistoissa käytetää vaaleita sävyjä seinillä, esimerkiksi ihan maalarin valkoista. Kuitenkin mukaan valitaaan myös tehosteväri, esimerkiksi yksi seinä voidaan maalata jollain piristävällä värisävyllä (yrityksen brändiväri) tai sama väri voi toistua konttorin tekstiileissä.

kuulakarkikynat

Huonekalut ja toimistokalusteet on syytä valita myös ajan hengen mukaisesti, joissa suosittelen tammen eri sävyjä, koivua sekä korkeakiiltovalkoista. Pyökki, kirsikka ja pähkinä ovat sävyinä jääneet jo kauas taakse. Nykyisin toimistolta odotetaan myös hyvää toiminnallisuutta ja ergonomiaa. Näissä on hyvä huomioida työntekijän tarpeet, mutta hyvä lähtökohta on valita tuoliksi satulatuoli, josta hyvänä esimerkkinä on suomalainen tuolivalmistaja Salli. Toimistopöytänä toimii varmasti sähköinen pöytä, joka mahdollistaa työskentelyn ergonomisesti satulatuolin kanssa ja työntekijä voi myös vaihtaa työasennon kesken päivän todella helposti. Itse teen osan päivästä aina töitä seisaaltaan. Lue lisää työergonomiasta Työterveyslaitoksen sivuilta.

Toimistotarvikkeet ja laitteet on myös hyvä päivittää ajan tasalle. Tulostin on hyvä viedä työpisteen äärestä pienen matkan päähän, sillä printtien hakeminen on hyväksi istumatyötä tekevän henkilön selälle, koska pieni kävely ja tauko purkaa turhan paineen selästä. Kaikki mahdolliset atk-laitteet saa toimimaan joko langattoman verkon kautta tai bluetoothilla, niin silloin laitteet voidaan sijoittaa vapaammin ja työntekijälle jää siisti tila tehdä toimistotöitä.

Perinteiset toimistotarvikkeet kunniaan

Modernissa toimistosta löytyy kuitenkin myös perinteisiä toimiston välineitä: pöytäkalenteri, muistilehtiö ja nitoja ovat tärkeitä toimistotarvikkeita, joille on päivittäin käyttöä jokaisella toimistoduunarilla. Tiettyjen toimistotarvikkeiden asema on vakiintunut työelämässä, joka osoittaa niiden todellisen hyödyn. Voit lukea lisää toimistotarvikkeiden toimittajista täältä.

Onko kotitoimistossa työskentely trendikästä?

Kotitoimisto on vuonna 2015 varmasti IN. Jatkuvasti useammat yritykset antavat työntekijöilleen mahdollisuuden tehdä etätöitä ja suuri osa myös pienyrittäjistä toimii kotoaan käsin. Tärkeimpinä asiaoina kotitoimiston valjastamisessa ajan hengen mukaiseksi pidän näitä asioita:

  • tee toimistohuoneestasi sinulle viihtyisä
  • pidä myös tarvittavat tauot vaikka ulkoillen
  • muista, että kotitoimistossa ei pestä pyykkiä ja katsota televisiota työpäivän aikana.

Eli kiteytettynä muista pitää työt erillään, ja kun toimistotyöpäivä on ohi niin muista myös silloin siirtää työt pois alta ja viettää kotielämää. Kotoa käsin työskentely on minulle oma suosikki ja pyrin jatkuvasti keihittämään kotitoimistoni olosuhteita. Myös toimistotarvikkeet ovat tärkeässä roolissa toimistossani, joka on suunniteltu parantamaan hyvinvointia ja työergonomiaa.