Työvaatteet – eri toimialojen pukeutumistyylejä

Työvaatteet. Mitä tunteita se sana sinussa herättää? Monille työvaatteet on jonkinlainen kirosana ja pakkopulla. Työvaatteisiin ei ainakaan haluta laittaa omaa rahaa vaan odotetaan, että työnantaja maksaa, jos kerran sellaisia on pakko käyttää. Avaan eri alojen työvaatetuksia duunarin näkökulmasta.

Työvaatteita raksamiehelle
Hoitoala. Pakkohan hoitsuilla on työvaatteet olla. Työ on likaista, mutta imagoa sisarhentovalkoisesta on ylläpidettävä. Ja onhan ne hoitsut aika kuumia niissä vaatteissaan. Oikeastaan aika hieno juttu, että ne niitä vaatteita käyttää. Kunhan ei liian säkkejä, mutta nykyäänhän nekin vaatteet on niin naisille naisellisia, ja miehiin ei tarvitsekaan panostaa niin paljoa. Kiva jos on eri värejä. Ja hymy hoitsulla kasvoilla on plussaa. Työnantaja kustantaa vaatteet, ai niin, jos et ole yrittäjä itse.

Raksamiehet. Peseekö ne niitä vaatteita koskaan? Ei ainakaan siltä näytä. Raksamiehet varmaan ajattelee, että ei sitä kukaan kuitenkaan huomaa, siis niitä likaisia vaatteita. Vaikka kyllä ne kovasti yrittää kiinnittää huomiotaan itseen, jos vaikka lenkkeilee ohi tiukoissa vaatteissa. Kannattaisi varmaan siis keskittyä siihen vaatteiden pesemiseenkin joskus…

Tarjoilijat. Voisiko enää tylsempiä vaatteita keksiä? Valkoinen paita ja mustat housut. Tai, musta paita ja mustat housut. Ei missään nimessä valkoisia housuja. Mutta valkoinen essu kylläkin. Totta kai puhtaus ja siisteys on näyttävä vaatteistakin, puhutaan kuitenkin ruoasta. Mutta jos niitä vaatteita voisi päivittää tälle aikakaudelle? Jälleen kerran vähän väriä kehiin, eikä niitä säkkejä kenenkään päälle.

työvaatteet verkkokaupasta
Pörssimeklarit. Sä et oikeasti oo pörssimeklari, ettet käytä pukua, et muuten varmasti ole! Tässä kiteytettynä pörssimeklareiden oma ajatus itsestään. Lenkkarit ei kuulu kuvioon. Pörssimeklarin ja työvaate sanan ainoa ero on, että nämä vaatteet on varmasti ostettu itse Stockalta! Tai ehkä ulkomailta. Kauluspaidat tuo mukamas vähän erilaisuutta ja leikkimielisyyttä, esim. tumman harmaa puku ja oranssi paita. Tuli lähinnä mieleen apina tuosta yhtälöstä…

Vartija. Pelkästään jo muutamasta väristä tulee mieleen muutaman suuren vartiointiyrityksen nimet. Mutta tässäpä näkökulma: kun istut kahvilassa joka on sulkemassa, ja sinulle tulee joku random ihminen sanomaan, että sinun pitäisi poistua kohta, sillä kahvila sulkee, tai toinen vaihtoehto, vartijan asuun pukeutunut ihminen tulee sanomaan, että nyt kohta olisi lähdettävä, kumpaa uskot enemmän? Väitän, että vartijan asuun pukeutunutta. Eli niin, työvaatteilla on tässä esimerkissä suuri ero ja siksi ne kannattaa ostaa.

Palveluala. Lähinnä tulee mieleen joku aulassa istuva nainen, joka vastaanottaa asiakkaita. Perus siistit vaatteet käytössä, voi olla myös työnantajan kustantamat, ja erikseen ostetut työvaatteisiin erikoistuneesta liikkeestä.

Elintarvikeala. Myssyt päässä ja valkoinen vaatetus. Tähän ei ehkä kauheasti muuta sanottavaa. Tuli vaan mieleen pullan tuoksu.

Työkengät. Ehkä yksi tärkein osa kokonaisuudesta. Vakuutusyhtiöt eivät korvaa tapaturman sattuessa, ellei asianmukaiset työnkengät ole ollut jalassa. Ostat yhdet ulkotyökengät ehkä kerran elämässä, sillä työnkengät ovat kestävää laatua! Sisäkenkiä saattaa mennä useammat, mutta pyydä työpaikallesi esittelijä ja kerää koko työpoppoo ostamaan kenkiä, jolloin hinnat laskee.

Eipä mulla muuta.